Richis Afrika

Best of Botswana

Guided kør selv ekspedition i Botswana

Eventyret starter lige her. Når du har sat dig i førersædet, er vi klar til at begynde vores ekspedition sammen.

Du vil opleve en storslået stjernehimmel, flokke af elefanter, løver der brøler i det fjerne, alt imens vi sidder rundt om bålet og nyder en kop kaffe – midt i Botswana.

“Best of Botswana” er en 15-dages ekspedition, der tager dig gennem Botswana med en afstikker til det majestætiske Victoria vandfald i Zimbabwe.

Hele vores ekspedition er tilrettelagt med en dyb respekt for dyrene og landet. Vi kører i specielt indrettede 4-hjulstrækkere gennem Botswana, oplever det fantastiske dyreliv og camperer undervejs i telte på taget af bilen.

På denne tur vil du vil både se en del af den uendelige Kalahari ørken, det unikke Okavango delta og den verdenskendte Chobe national park.

Højdepunkter på turen:
  • Kubu Island og/eller Makgadikgadi pans
  • Okavango Deltaet og Moremi
  • Khwai og Savuti
  • Chobe floden
  • Victoria vandfaldet (Zimbabwe)
15 dage spækket med eventyr

Som om det ikke var nok, får du også chancen for at glide ned ad Okavango Deltaet i en mokoro. Det er en traditionel kano, lavet af en udhulet træstamme, som de lokale benytter.

Mens du glider lydløst gennem vandet, kan du være heldig at spotte en fiskeørn og høre dens karakteristiske skrig, mens den svæver højt over dig i stadig jagt efter bytte. Du kommer også tæt på flodhesten, der køler sig i floden og de andre dyr, der kommer ned til bredden for at drikke.

En unik følelse af frihed

Fordi vi kun er et begrænset antal gæster (max 10) på de hver enkelt ekspedition, er du i høj grad med til at beslutte, hvilke oplevelser vi opsøger undervejs.

Du vil også møde udfordringer som oversvømmede veje eller elefantflokke, der spærrer vejen for os. Udfordringer som du sammen med de andre deltagere (jeg hjælper ”måske” også) er nødt til at finde løsninger på.

At du får et helt nyt syn på, hvad du kan er en vigtig del af hele oplevelsen. Og selve den følelse af frihed, der følger med, er fantastisk.

Sådan camperer vi på turen

Meget af tiden tilbringer vi midt ude i bushen, hvor vi ikke kan vide, hvad der viser sig et par kilometer fremme. Det betyder, at vores sanser bliver skærpet, og du lever intenst i nuet.

Langt de fleste nætter bor vi i private camps med et minimum af faciliteter (bad og toilet), men det sker også, at vi slår lejr lige der, hvor vi er på et givent tidspunkt.

Den fleksibilitet har vi, fordi vi som sneglen rejser med vores hus på ryggen og har telte med, der bliver rejst på taget af bilerne.

Nætterne i bushen er ubeskrivelige, når vi efter et godt måltid tilberedt over bål går til ro akkompagneret af løvernes brølen i det fjerne og dyr, der passerer tæt forbi.

Monica Larsen om hendes oplevelse

”Jeg har nu været af sted med Richis Afrika, og det er intet mindre end fantastisk!

Biler, telte, lodges og ruten generelt har fungeret perfekt. Det er en kæmpe rejseoplevelse.”

En afstikker til Zimbabwe

Udover at opleve bushen kan du glæde dig til at se det fantastiske Victoria Falls, der ligger i Zimbabwe. Den øredøvende brusen af det kolossale vandfald vil gøre dig mundlam af bar beundring over naturens utæmmelige skønhed og styrke.

Her har du også mulighed for at udforske området på egen hånd, eller flyve en tur med helikopter for at opleve det hele i fugleperspektiv.

Luksus på et andet niveau

Du skal ikke forvente luksus i ordets almindeligste forstand på denne ekspedition. Den “luksus” vi oplever, er når vi kører gennem naturen som ægte eventyrere, hvor vi er nødt til at tilpasse os naturens udfordringer, som vi støder på dem. Det er en luksus, der ikke har sin lige.

Som fx når vi har slået vores camp op i Kalaharis smukke og øde natur, når vi ser det smukke lys ved solnedgang spille i græsset på savannen, og solen pludselig forsvinder i horisonten. Når vi ligger og kigger op på nattehimlen med millioner af stjerner, SÅ vil du vide, hvad ægte luksus er.

Er du klar til at høre mere?

Jeg tager aldrig nogen med på ekspedition, jeg ikke har talt med først. Det er vigtigt, så vi kan få afstemt forventninger og ønsker, og du kan få svar på dine spørgsmål.

Book din snak nedenfor – jeg glæder mig til at høre fra dig.

Dette er en ekspedition - ikke en charterferie

De fleste dage består af kørsel, da det er store strækninger, vi skal dække. Vejnettet er mildt sagt ikke som i Danmark, og med max hastigheder på 50 km i timen bliver vores færd altid dikteret af forhold som veje og elefantflokke.

Sådan skal det være, da vi konstant er omgivet af den storslåede vilde natur, og de ægte naturoplevelser er vores faste følgesvend.

At være tæt på og være en del af denne fantastiske natur og det rige dyreliv er en uforglemmelig oplevelse. Du vil få en overvældende følelse af frihed og af at være i live som aldrig før.

Der er mere. Meget mere, men det skal opleves. Jeg håber, jeg får lov til at vise dig det Afrika, jeg elsker. Jeg er sikker på, du vil mærke den samme kærlighed og mødet med den storslåede natur vil give dig noget med hjem i bagagen, du ikke finder på nogen anden rejse.

Se den detaljerede rejseplan HER.

Mest stillede spørgsmål


Du får abonnement på mit nyhedsbrev med de seneste historier og gode tilbud.
Du kan altid afmelde dig igen med et enkelt klik.