FAQ – spørgsmål og svar

Her finder du svar på nogle af de almindeligste spørgsmål fra mine deltagere. Du er meget velkommen til at sende mig dine spørgsmål også. Samtidig vil jeg gøre opmærksom på vores online infomøder, hvor jeg vil stå til rådighed til at en snak, der går lidt mere i dybden. Kh. Richi

Hvordan er situationen i Botswana?  

Botswana har et af de ældste og bedst fungerende demokratier i Afrika, en velfungerende økonomi og en generelt tilfreds befolkning.

Hvordan kommer vi rundt? 

Hos Richis Afrika har vi valgt at klassificere vores rejser som ekspeditioner og ikke som safari. Guidet af Richi kører deltagerne selv de lejede firehjulstrækkere gennem den afrikanske bush.

Hvordan overnatter vi?  

Det meste af turen overnatter vi i telte som er placeret på toppen af bilerne.

Camperer vi ude i bushen?

Ja og nej. Som udgangspunkt kan man ikke bare campere hvor man har lyst til, slet ikke i naturreservaterne. Så vi har booket camp sites til hele forløbet. Disse adskiller sig fra selve bushen ved at der er som minimum toiletforhold. Men de er ikke hegnet ind og dyrene kan bevæge sig frit overalt.

Hvor farligt er det at overnatte i camp sites?

Det er ikke farligt. Turisme er Botswanas tredje største indtægtskilde. Hvis der var turister som blev trampet eller bidt ihjel, ville denne kilde hurtigt tørre ud.

Hvad med kryb og slanger?

Slanger er meget følsomme og vil altid vælge at flytte sig hvis de kan mærke vibrationer i jorden når man kommer gående. Med hensyn til andet kryb så er myg eneste du potentielt kommer til at mærke noget til. Heldigvis har vi et myggeværn der hedder peacefull sleep, som forhindrer et evt. myggeproblem særdeles effektivt.

Hvad med mad?

Da dette er en ekspedition, så foregår alting jo i bushen, med de udfordringer der møder os der. Mad laver vi over en blanding af gas og bål.

Kan mad holde sig i varmen?

Fuldstændig ligesom derhjemme opbevarer vi mad og drikkevarer i et køleskab. Bilerne vi kører i er fuldt udstyret med køleskab, 1-2 telte på taget, gasflasker og alt koge og spisegrej, borde og stole. Vi er totalt selvforsynende når vi er i bushen.

Hvordan er vejene?

Det varierer meget. Der er rigtig gode veje i Botswana, men når vi er i bushen er det en anden sag. Forholdene kan variere rigtig meget, fra tungt sand til direkte oversvømmelse. Derfor er den planlagte rute også altid netop dette, ”en planlagt rute” Hvis der er steder som for eksempel er oversvømmet finder vi andre veje. Men uanset hvor vi bevæger os rundt, så omgiver vi os altid i det mest fantastiske dyreliv som Afrika byder på.

Men hvad hvis vi køre fast?

Det er en udfordring vi løser i fællesskab. Da vi er en gruppe af biler, er dette ikke et problem. Der er altid en bil til at hjælpe os fri. (se evt. deltagernes egen video her på siden)

Hvad hvis jeg bliver syg eller kommer ud for et voldsomt uheld?

Så tilkalder vi hjælp. Vi tegner altid en helikopter rescue service forsikring. Ved hjælp af Garmins ”Inreach” kan vi altid komme i kontakt med SOS.