Dette er din ekspedition

Hej kommende deltager i Richis Afrika Ekspeditioner

Her får du nogle enkelte highlights – øjebliksbilleder, der giver dig en fornemmelse af hvad der venter dig som deltager i Richis Afrika Ekspeditioner. (Du kan forstørre de mindre fotos ved at klikke på dem)

På vores ekspeditioner får du mulighed for at udforske et af de mest dyrerige områder i Afrika. Du vil finde dig selv i de mest storslåede scenarier,  som du ikke kan forestille dig på forhånd. “Botswana discovered” begynder i Maun i Botswana og slutter ved Victoria Falls i Zimbabwe. “Best of Botswana” går fra Johannesburg i Sydafrika forbi Victoria Falls i Zimbabwe og tilbage til Johannesburg. Begge vores ekspeditioner går gennem bushen i Chobe Naturpark, som er kendt for sin afvekslende natur og hjemsted for utallige arter fra løver til elefanter – giraffer og gnuer. Men du får også mulighed for at glide ned ad Okavango Deltaet i en mokoro. En traditionel kano, lavet af en udhulet træstamme, som benyttes af de lokale.

Mens du glider lydløst gennem vandet kan du se fiskeørnen og høre dens karakteristiske skrig svævende højt over dig i stadig jagt efter bytte. Du kommer tæt på flodhesten, der køler sig i floden eller dyrene der kommer til bredden for at drikke. Fordi vi er et begrænset antal på de enkelte ekspeditioner, er du i høj grad med til at bestemme, hvilken oplevelser vi opsøger undervejs. Du vil også møde udfordringer som oversvømmede veje eller elefantflokke, der spærrer vejen for os. Udfordringer som du sammen med de andre deltagere er nødt til at finde løsninger på. Det er en vigtig del af oplevelsen, at du får et helt nyt syn på hvad du kan. Den følelse af frihed der følger med er fantastisk.

Snart er vi midt ude i bushen, hvor vi opholder os de næste mange dage. Vi kan ikke vide, hvad der viser sig et par kilometer fremme. Her skærpes sanserne og du lever intenst i øjeblikket. De fleste nætter camper vi i lejre med et minimum af faciliteter, men det sker også at vi slår lejr, der hvor vi er på et givent tidspunkt. Det kan vi gøre, fordi vi som sneglen rejser med vores hus på ryggen – telte der rejses fra taget af bilerne. Nætterne i bushen er ubeskrivelige, når vi efter et godt måltid tilberedt over bål går til ro akkompagneret af løvernes brølen i det fjerne og dyr, der passerer tæt forbi. Vi er i dyrenes rige og vi må tilpasse os den måde de lever på.

Blandre andre af de helt store oplevelser er, når vi kommer til Victoria Falls. Den øredøvende brusen af det kolossale vandfald gør dig stille indeni af bar beundring over naturens utæmmelige skønhed og styrke. Her er der også mulighed for at udforske området på egen hånd eller tage på river rafting eller en tur med helikopter for at opleve det hele i fugleperspektiv. Vores overnatning i Zimbabwe foregår i landsbyen Chisuma. Dette er en helt unik oplevelse, som du ikke får med nogle andre. Vi bor og lever som famillie, og deltager i det daglige liv, i det omfang vi ønsker

Der er mere. Meget mere, men det skal opleves. Jeg håber, jeg får lov til at vise dig det Afrika jeg elsker. Jeg er sikker på du vil mærke den samme kærlighed og mærke, hvordan mødet med den storslåede natur har givet dig noget med hjem i bagagen, som du ikke kan finde på nogen anden rejse.

Vi ses

Richi

PS: Kom snart igen her på siden. Vi er ved at forberede et album med mange flere fotos og videoer fra tidligere ekspeditioner.